TPS C1-poikien sarjassa hopealle Prahassa!

Share |
19.07.2017

Hopeaa Prahasta

C1-poikien joukkue osallistui viime viikolla Prague Games turnaukseen Prahassa. Turnaukseen osallistui yhteensä 406 joukkuetta, joka luultavasti tekee siitä suurimman samaan aikaan järjestettävän salibandyturnauksen maailmassa. Storvretassa on toki enemmän joukkueita, mutta se pelataan kolmena eri ajankohtana. Suomen suurimmassa turnauksessa HFC:ssä oli tänä vuonna 290 joukkuetta.

Saadun informaation nojalla tämä oli ensimmäinen kerta, kun TPS osallistui turnaukseen puhtaalla seurajoukkueella. Erinäisissä yhdistelmäjoukkueissa TPS:n pelaajia on ollut aiemmin mukana kuten tänä vuonnakin. Perimätiedon mukaan mikään TPS:n salibandyjoukkue ei ole pelannut salibandyottelua kauempana Turusta. Tämä ennätys tulee kuitenkin rikkoutumaan roimasti ensi syksynä, kun liigamiehet kohtaavat Classicin Singaporessa.

B15-sarjassa oli mukana 60 joukkuetta, jotka oli jaettu viiteentoista 4 joukkueen alkulohkoon. TPS voitti kaikki alkulohkon pelinsä tsekkijoukkueita vastaan sekä seuraavat neljä sijoitusottelua.  Sijoitusotteluissa matka oli katketa jo ensimmäisellä kierroksella ruotsalaisjoukkue Tungelsta IF:ää vastaan, joka voitettiin vasta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 3-4. Sitten seurasi pari runsaampaa voittoa, mutta viimeisessä välierässä jouduttiin tiukoille edellisvuoden tsekkiläisen voittajan Fat Pipe Florbal Chodovin kanssa. Loppuotteluun päästiin rangaistuslaukauskilpailun voitolla.

Loppuottelussa vastaan tuli slovakialainen Bombardéri Jr. joka käytännössä on eräänlainen Slovakian maajoukkue. Olimme ehkä taidoissa hienoisesti edellä, mutta voimassa sekä nopeudessa selvästi jäljessä noille isokokoisille slaaveille. Ottelun voittaminen olisi vaatinut Tepsiltä lähes täydellistä onnistumista. Sitä ei tällä kertaa suotu, vaan pommittajat voittivat ansaitusti 4-2. TPS pelasi silti hyvän ja kurinalaisen ottelun, mutta se ei vaan tällä kertaa riittänyt voittoon saakka.

Päävalmentaja Jani Juusti oli kuitenkin kokonaisuutena tyytyväinen poikien suoritukseen. Viikko tarjosi kovia kansainvälisiä otteluita ja hitsasi joukkuetta yhteen sekä kentällä että sen ulkopuolella. Nähtiin, että salibandyn tulevaisuus ei ole vain Ruotsin ja Suomen varassa, vaan muuallakin on kasvamassa kovia pelureita. Loppuottelun seremoniat kansallislauluineen ja pelaaminen noin 600-700 katsojan edessä oli pojille hieno kokemus.

TPS team Prague: Valtteri Koskinen (C), Eelis Jauria, Daniel Kortetmäki, Juho Koskinen, Waltteri Vesterinen, Peetu Toivonen, Veeti Väre, Eelis Heikkilä, Eelis Inkinen, Joona Laakso, Tarmo Moilanen, Vihtori Paijula, Kalle Tamminen, Jesse Aittala (Y), Eemeli Nikula (mv), Joel Välimäki (mv), Miikka Aittala (ass. coach), Jani Juusti (head coach), J-P Koskinen (head of the delegation), Hannu Laakso (physiot.), Jarmo Jauria (team leader)

Tulokset: https://www.praguegames.cz/en/konecne-vysledky

Praha_kuva.

30.06.2017Supersuosittu harrastetoimintamme jatkaa kasvuaan - Ilmoittaudu mukaan kaudelle 2017-2018!
05.06.2017TPS Salibandyn Hallisarjan ilmoittautuminen kaudelle 2017-2018 avattu!
16.08.2017Miehille tasapeli kauden toisesta treenimatsista
16.08.2017Miehet tänään Oilersin vieraana - katso kokoonpano täältä!
05.08.2017Miehet tuskailivat maalinteon kanssa - kausi alkoi tappiolla
05.08.2017Miesten kausi käyntiin tänään Mynämäellä - katso mustavalkoisten kokoonpano täältä!
03.08.2017Yannick Jaunin vahvistaa miesten hyökkäysosastoa
02.08.2017Petri Heino liittyy mukaan miesten valmennustiimiin
31.07.2017Miesten treenipeliohjelma selvillä - SB Vaasa ensimmäinen vastustaja
28.07.2017Vuorela, Saario ja Rantanen mukaan naisten maajoukkueen toiselle leirille.

Siirry arkistoon »